Vakwerkboerderij.nl

Design by Sander Mulders www.sander.nl

Foto’s van buiten
Straat renovatie

Straat renovatie

In 2004 is onze straat aan renovatie toe. Dat wil zeggen dat er een nieuwe water afvoer komt naast de bestaande riolering. Het wegdek krijgt nu een nostalgisch tintje. Het wordt beklinkerd.

 

Oprit graven

Oprit graven

Langs ons huis hebben we een oprit gegraven van maar liefs 3 meter hoog, 4 meter breed en 25 meter lang. We hebben hier 3 dagen over gedaan. Daarna kwam het metselen van de muur.

 

Voorgevel
Straatzijde

Voorgevel

De keuken word gemaakt waar voorheen de schuur was. Er worden 2de- handse Olmen balken die 150 jaar oud zijn gebruikt. We gebruiken extra oude balken omdat deze minimaal uitzetten of krimpen.

Zijgevel

Zijgevel

Het metselen van een vakwerkmuur van de zijgevel werd in twee fases gedaan. Dit vanwege bouw technische redenen. De houten constructie en de indelingen daarvan zijn zelf ter plekke verzonnen.

Het laatste stukje leem van het huis werd afgebroken.

Straatzijde

De muren van de voorgevel moesten vervangen worden. De binnen muren en een paar stutten zorgen ervoor dat het dak blijft staan. Het slopen van de muur ging erg voorspoedig.

Openhaard
Achtergevel

Openhaard

Om de achterom wat te verfraaien werd een openhaard gemetseld. De openhaard heeft al enige uurtjes gebrand. Het is hierdoor ‘s avonds erg aangenaam vertoeven. Een aanrader voor iedereen.

Achtergevel

De halve gevel moest gesloopt worden. Het vakwerk wordt deels vervangen omdat deze rot was. Het was een precisie werk om de onderste muur te slopen. De nostalgie moest gehandhaafd blijven.

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Terug naar foto’s