Vakwerkboerderij.nl

Design by Sander Mulders www.sander.nl

Foto’s van binnen
Slaapkamer

Slaapkamer

Wat nu de slaapkamer is was voorheen de zolder van de schuur. Een dakkapel werd erin gemaakt om wat licht te krijgen. Natuurlijk kon wat extra vakwerk in de muur niet ontbreken.

Nostalgie

Nostalgie

We hebben een kleine selectie van de foto’s gemaakt die met de nostalgie te maken hebben. Er was veel sloopwerk te verrichten. Door de sloop werkzaamheden kwamen we veel interessante dingen tegen

 

Badkamer
Slaapkamer Jip

Badkamer

De Badkamer heeft ons veel tijd gekost. Het was passen en meten om alle handvorm gemaakte tegels op de muur te plakken. We hebben geprobeerd om een moderne oude badkamer neer te zetten zodat het karakteristieke van het huis weer terug te zien is.

Slaapkamer Sien

Rode kinderkamer

Deze noemen we de rode kamer omdat verschillende wanden rood zijn geverfd De kamer heeft een hoog plafond. De houten spanten zijn zichtbaar. Dit zorgt voor wat extra sfeer. De kamer word bewoont door onze dochter Sien

Blauwe kinderkamer

Wij noemde deze kamer voorheen de blauwe kamer vanwege zijn fel blauwe kleur. Deze kamer word bewoond door onze zoon Jip. Hij wilde in een tractor bed. Deze werd toen ook voor hem gemaakt.

Gang/Hal
Kantoor
Huiskamer
Kelder

Gang/ hal

De gang en hal hoort ook tot een van de mooiste gedeeltes van het huis. De gang vanwege zijn terug komende vakwerk in de wanden. De hal ivm zijn oude vloer die erg zeldzaam is.

Kantoor

Het kantoor ligt aan de voorzijde van de boerderij. Je hebt hier een mooi uitzicht over de weilanden tegenover ons. Het wordt gebruikt als hobby ruimte. Het is een kamer waar je heerlijk kan computeren. Werken aan onze website.

Huiskamer

De woonkamer is 9 meter lang en 5 meter breed. We hebben een verlaagd plafond. Het was erg gewaagd om het plafond rood te verven. Het is hierdoor wel erg knus geworden.

Kelder

Dit is onze gewelfde kelder. Deze laten we in zijn oorspronkelijke staat. Wel zijn er steun pilaren gemetseld omdat er boven het gewelfde een muur staat. Er tussen in komen straks wijn rekken.

Deze kelder is verder nog aan renovatie toe.

Keuken

Keuken

Waar de keuken nu is was voorheen de schuur met aan beide kanten een grote poort. De poorten werden weggehaald en ramen kwamen er voor in de plaats. Het plafond hebben we een stuk laten zakken.ken.

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Diashow...

Terug naar foto’s